Nezastavitelný Tomáš Čupr chce převzít německou Töpfer GmbH

Tomáš Čupr, majitel Rohlíku, který postupně začíná pronikat i do ostatních evropských zemí, si brousí zuby na nový obchod. Co vše víme o případném převzetí Töpfer GmbH společností TCF Capital?

Německý výrobce dětské výživy v insolvenci

Töpfer GmbH je německá společnost, která se soutředí na výrobu dětské bio výživy, ale momentálně se nachází v insolvenci. O tom informovala v tiskové zprávě, kterou vydala 29. srpna 2024. Insolvenční řízení bylo zahájeno na začátku letních prázdnin. 1. července.

Společnost TCF Capital

Než se přesuneme k tomu, proč chce Čuprova společnost TCF Capital převzít kontrolu nad německým výrobcem dětské bio výživy, pojďme si firmu TCF Capital představit. Společnost TCF kapital je investiční společností a správcem rodinného majetku. Jejich hlavním cílem je uchovávat a dlouhodobě rozvíjet a zhodnocovat investiční portfolio i svěřený rodinný majetek. Zakladatelem společnosti je Tomáš Čupr a klíčovým aktivem firmy je Rohlik Group s hodnotou převyšující miliardu dolarů. Svou image staví společnost TCF Capital na citu jejího zakladatele pro trh, chuti po inovaci a disruptivních přístupech.

Investice, které jsou pro TCF Capital lákavé

Při hledání investičních příležitostí se společnost TCF Capital zaměřuje zejména na majoritní podíly ve vyspělých společnostech, jež působí hlavně na tuzemském a regionálním trhu a spadají do oblastí FMCG, Logistiky, E-Commerce, nových technologií a zdravého životního stylu. O co naopak firma zájem nemá, jsou pasivní fondové investice.

Vyjádření Tomáše Čupra k fungování TCF Capital

K směřování společnosti se na jejích oficiálních stránkách vyjadřuje také samotný Tomáš Čupr, který potenciálním klientům vysvětluje, že projekty, které si vybírá, volí s ohledem na to, jaký přínos mohou mít pro lidi. Právě v oblastech kterými jsou e-commerce, technologie či například FMCG vidí největší potenciál. Dále se snaží podporovat jedince, kteří jsou talentovaní, mají vysoké ambice, zdravé sebevědomí a jsou připraveni čelit i nepříznivým okolnostem. Další motivací pro něj je předání znalostí a zkušeností dalším firmám, které mohou následně dobývat celosvětový trh. Skvělou ukázkou Čuprova talentu a citu pro trh je Rohlík, který se postupně šíří po Evropě a získává si klienty nejen v sousedních zemích.

Plány TCF Capital s Töpfer GmbH

Jakmile dojde k převzetí německé společnosti, plánuje firma TCF Capital zachovat výrobní závod v Dietmannsriedu a také přibližně 140 pracovních míst. Bohužel se německá společnost nevyhne propouštění a o práci tak přijde 30 zaměstnanců. Nicméně to se jeví jako mnohem lepší možnost než kompletní zavření výrobního závodu a propuštění všech pracovníků. Výkonný ředitel TCF Capital, Peter Klekner, vidí v nacházející spolupráci velký potenciál a investici do Töpfer GmbH hodnotí jako závazek, jenž je v naprostém souladu s jejich hodnotami a vizemi. Pokud půjde vše podle plánu a insolvenční správce schválí plán restrukturalizace, převedení německého podniku pod TCF Capital proběhne během letošního podzimu. O jak velkou transakci se ale bude jednat, nevíme. Tuto informaci si společnost Tomáše Čupra nechává pro sebe.

Převzetí německého výrobce bio dětské výživy není tím jediným odvážným krokem, který společnost TCF Capital podnikla. Veřejně se ví o tom, že společnost si dala za cíl do roku 2030 zvýšit hodnotu svého portfolia na sedminásobek současné hodnoty. To by znamenalo že za 6 let by její portfolio mělo hodnotu 5 miliard eur.

Zdroj textu: tcfcap.com, www.newstream.cz

Zdroj foto: www.fwikimedia.org

Komentáře

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *